Brown Goes Sweden, Sweden Goes Brown
Categories: Brittiska medier, Svenskt allmäntSaturday, Sep 18, 2010
Idag bör man läsa Andrew Browns Sverigeartikel i Guardianbilagan, huvudsakligen fokuserad på SD och Malmö. Och det är inte första gången det slår en hur trevligt det är med folk som vet vad dom pratar om. Det vore också intressant att få veta vad ni tycker om sillstimsmetaforen. Jag tycker den funkar: alltid samma -> plötsligt annorlunda -> alltid samma.
September 19th, 2010 at 8:26 pm
En not till artikeln är att SD:aren som fick ett hakkors inristat i pannan enligt rättsläkaren ristade in det själv.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lakare-ristade-sjalv-in-hakkors_5352533.svd
September 20th, 2010 at 9:49 am
Underbar rubrik; ibland får även en göteborgare in en bull’s eye!
September 20th, 2010 at 11:48 am
Sillstimsmetaforen funkar. Jag fäste mig också vid det här:
“My daughter was the victim of a serious attempted rape by a Muslim minicab driver. Here, in the centre of the city. He was a married man with three children. When it came to trial, he got a two-month suspended sentence and a £700 fine. They told us we needed to have a certain sympathy for his culture. Well, shit on that.”
Om det är sant att “they” (domstolen? myndigheter?) sade det är det inte konstigt att han står i sverigedemokraternas valstuga. Det ligger en hel del missriktad välvilja (i brist på bättre ord) bakom den folkliga förbittring som tagit SD till riksdagen.
September 20th, 2010 at 2:09 pm
Vet man i det här läget nåt om huruvida det följer det europeiska mönster som AB tangerar i sin text, nämligen att majoriteten av de som röstar på antiimmigrationspartier själva sällan eller aldrig kommit i kontakt med immigranter, att det s.a.s. är “ödebygden” snarare än storstaden som röstar (Grästorp, för jösse namn…).
September 20th, 2010 at 5:12 pm
Håkan, i såna där fall är det alltid så att domstolen har bedömt brottet annorlunda. Man döms inte till 7500 i böter för försök till våldtäkt inte ens av “välvilliga domstolar”, däremot för ofredande. Att jämföra gärningsbeskrivning och domskäl med tvärsäkra uttalanden av upprörda parter är alltid upplysande…